Duonos paslaptis
Baltasis pyragas - konkurso "Metų prekės ženklas 2013" finalininkas
UAB "Baltasis pyragas" pateko tarp 30 finalininkų, kurie varžosi konkurse "Metų prekės ženklas 2013", kurį rengia verslo naujienų portalo vz.lt. Trisdešimt finalininkų buvo atrinkti pagal užimamą rinkos dalį Lietuvoje ir jos pokytį, apskaičiuotą vienetais ir verte 2012 m., palyginti su 2011 m.
Nuo balandžio 2 d. iki balandžio 16 d. vyksta vartotojų mėgstamiausio prekės ženklo rinkimai - “Daugiausia vartotojų simpatijų pelnęs prekės ženklas”. Konkurso nuoroda - http://vz.lt/static/metuprekeszenklas
„Natūralus batonas“ apdovanotas „AgroBalt 2012“ diplomu

Parodai „AgroBalt 2012“ buvo pateiktas produktas, kurio pavadinimas atspindi jo natūralumą ir sveikumą - „Natūralus batonas“ yra vienas populiariausių batonų Lietuvos rinkoje. Jį įvertino ir kompetentinga parodos „AgroBalt 2012” komisija – jis pelnė parodos diplomą. Šis įvertinimas patvirtina, kad vartotojų jau pripažintas produktas atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus.
„Natūralus batonas“ yra gaminamas natūraliai rauginant ir brandinant tešlą, nenaudojant jokių maisto priedų bei konservantų, o gamybos procese naudojamos tik natūralios žaliavos. Jo gamybos procesas buvo ilgai tobulinamas, kol gautas rezultatas atitiko pirkėjų lūkesčius. Batonas ruošiamas dvifaziu būdu: pirmiausia paruošiamas įmaišas, kurio rauginimas trunka 3-3,5 val. Antroje fazėje užmaišoma tešla, kuri rūgsta apie 1 val.
„Natūralus batonas“ iš kitų batonų išsiskiria savo gamybos procesu, nes dėl natūralaus raugo jis yra daug sveikesnis ir naudingesnis žmogaus organizmui nei kiti batonai. Natūraliai brandinant susidaro daugiau organinių rūgščių, susikaupia daugiau aromatinių junginių, angliavandenių ir baltymų skilimo produktų, kurie lemia kepimo aromatą. Natūralus batonas yra puikaus aromato, lengvai raikomas, netrupa, ant jo lengva tepti sviestą. Daugumai pirkėjų jis primena tikrąjį senovinį batoną – tokį, kokį kepdavo mūsų senoliai.
19 – oji tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2012“ vyko gegužės 10-12 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Šių metų parodos šūkis buvo – Sveikesniam gyvenimui.
„Baltojo pyrago“ - tradicinės lietuviškos duonos paslaptis

UAB „Baltasis pyragas“ yra viena iš nedaugelio šalies kepyklų atsispyrusių pagundai greitos ekonominės naudos vardan „modernizuoti“ ilgai trunkantį tradicinį duonos kepimo procesą. Nes tik pagal šimtmečius senolių tobulintas receptūras ir technologijas pagaminta duona yra tikrai sveika ir naudinga žmogaus organizmui.
Puikiomis maistinėmis ir skoninėmis savybėmis garsėjančios tradicinės lietuviškos duonos paslaptis – iš natūralaus raugo užmaišoma tešla. Didžiuliuose moderniuose „Baltojo pyrago“ kepyklos induose duonos raugas lyg močiutės duonkubilyje bręsta beveik visą savaitę. Iš tokio raugo pagamintos tešlos kepama duona ilgai išlieka šviežia ir išsaugo visas žmogaus organizmui naudingas ir reikalingas medžiagas.
Mitybos specialistai ypač vertina autentišką lietuviškos juodos duonos kepimo technologiją, kai tešla ruginei duonai užmaišoma su plikiniais ir natūraliais raugais. Šis sudėtingas iš kelių technologinių etapų susidedantis procesas lemia aromatinių medžiagų bei reikiamo organinių rūgščių santykio susidarymą. Be to, fermentacijos proceso metu susidarančios anglies dvideginio dujos „purena“ gaminius ir suteikia jiems pageidaujamą minkštumo akytumą.
Iš atnaujinamo natūralaus raugo kepamos ruginės duonos kokybę užtikrina nuolatinė gamybos kontrolė ir atidi „Baltojo pyrago“ darbuotojų priežiūra.
Esame įsitikinę, kad iš aukščiausios kokybės Lietuvoje užaugintų grūdų kepami „Baltojo pyrago“ duonos gaminiai bus paklausūs ir ateityje, todėl nuosekliai vystome ir vystysime sveikų produktų gamybos kryptį.