Produktai
LR Žemės ūkio ministerija ir KTU Maisto institutas 2008 m. gegužės - birželio mėn. organizavo švietėjišką renginį „Geriausia lietuviška duona“. Renginiu siekta skatinti duonos gamybos įmones kurti padidintos vertės ir aukštos vartotojiškos kokybės konkurencingus gaminius, išlaikančius geriausias lietuviškas tradicijas, supažindinti vartotojus su aukštos kokybės lietuviškos duonos gaminiais, populiarinti šiuos produktus bei jų gamintojus.
Duonos produktų vertinimas KTU Maisto institute buvo atliktas dviem turais. Pirmajame ture produktus vertino KTU Maisto instituto vertintojai. Taip pat savo nuomonę išsakė ir vartotojų grupė. Antrajame geriausios duonos rinkimų ture produktus vertino komisija, sudaryta iš Žemės ūkio ministerijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos, KTU Maisto instituto ir KTU Maisto produktų technologijos katedros vertintojų. Pagrindiniai vertinimo kriterijai buvo duonos gaminių skonis, kvapas, tekstūra ir kitos savybės, taip pat tradiciškumas, pakuotės patrauklumas ir kt.
Geriausios, skaniausios ir gražiausios lietuviškos duonos konkurso rezultatai. Konkurse dalyvavo dešimt kepyklų, kurios vertinimo komisijai pateikė 24 gaminius. Renkant geriausius gaminius buvo atsižvelgiama į tradicijų išlaikymą, produkto prekinę išvaizdą (produkto ir pakuotės), juslines savybes (skonį, kvapą), gaminio įsigijimo paprastumą, pavadinimo patrauklumą, taigi geriausia 2008 metų lietuviška duona pripažinta ir pirmąją vietą juodos duonos grupėje pelnė "Ajerų duona", kurią kepa bendrovė "Baltasis pyragas". Laureatų produkciją atpažinti galima iš ženklinimo.
|
|
|