Juoda duona
Ypatingas lietuvių pasididžiavimas – juoda duona. Iki XX a. vidurio sudariusi pagrindinę žmonių raciono dalį, nemažiau populiari ji ir šiandien. „Baltasis pyragas“ pagal tradicinius receptus kepa įvairių rūšių („Jonė“, „Ajerų“, „Bočių“, „Ainių“, „Naminę“ ir kt.) tikrą juodą duoną iš aukščiausios kokybės žaliavų.
Lietuvoje apsilankę užsieniečiai būtinai parsiveža bent kepaliuką duonos pavaišinti namiškius, ir vėliau net apsilaižo prisiminę švelnų, saldoką „Ajerų“ skonį, kuris persipina su ryškiu ruginio salyklo aromatu, ar ilgai neišblėstantį švelniai saldžiarūgštį „Ainių“ prieskonį.
Įvairių skonių, formų ir dydžių, skirtingose pakuotėse duonos kepalėliai patiekiami suraikyti, todėl patenkinami net ir išrankiausio pirkėjo pageidavimai.
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
|
|